AFP
Volledig scherm
© AFP

Rechtszaak rond Franse haan Maurice van start onder massale persbelangstelling

In de Franse stad Rochefort ten noorden van Bordeaux is vanmorgen de rechtszaak begonnen rond de haan Maurice. Het ‘proces van de eeuw' zoals het schertsend wordt genoemd beroert in deze nieuwsluwe tijden heel Frankrijk. Maurice is ondertussen niet langer een gewone haan, maar het symbool van het Franse platteland dat opkomt voor zijn rechten tegen de stedelijke elites uit Parijs.

41 reacties

  • Guillaume Baudart

    5 jaar geleden
    De mens denkt zich alles te kunnen permiteren zeker als het over dieren gaat,ik heb ook een haan en niemand hier klaagt daarover. Dus laat die dieren toch met rust ze doen gewoon hun ding.
  • Yves De Groote

    5 jaar geleden
    Koeien loeien, hanen kraaien, ezels balken, mussen tsjilpen...dat is nu eenmaal het platteland. Als je er niet van houdt, blijf er dan weg. Simpel toch? Hou je niet van treinen, ga dan niet langs de spoorweg wonen. Hou je niet van vliegtuigen, bouw dan niet in Zaventem... En of die haan nu vroeg of laat kraait, dat doet er niet toe, dat is de natuur, het milieu, het klimaat, het leven!!
  • Pascal Claeys

    5 jaar geleden
    Ik ben mijn geloof in de mensheid echt wel aan het verliezen hoor. Wat een heisa om een haan ! Het is een gaan en die kraaien, die komen het je niet vragen hoor. En te weten dat er hele erge problemen zijn op deze wereld waar men niet naar omkijkt. Mensheid, schaam u diep !!
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    Als die buren daar echt maar voor 2 weken op vakantie komen, kan het toch niet zo'n moeite zijn om die haan 2 weken 's nachts binnen te houden? Ik kan me voorstellen dat het absoluut niet leuk is als je tijdens je welverdiende vakantie al voor dag en dauw wordt wakker gekraaid.
  • Filip Van Bouwel

    5 jaar geleden
    Het artikel zegt natuurlijk niet hoe vroeg en luid dat beest lawaai maakt. Als dat echt over gigantische decibels gaat om 5u 's ochtends, dan snap ik dat de buren daar niet blij mee zijn.