Wetenschappers vermoeden dat er een link bestaat tussen een bijna-doodervaring en slaapstoornissen.
Volledig scherm
Wetenschappers vermoeden dat er een link bestaat tussen een bijna-doodervaring en slaapstoornissen. © Getty Images

Nieuwe studie vindt verklaring voor bijna-doodervaring

Licht aan het einde van de tunnel zien, het gevoel hebben dat je zweeft of uit je lichaam treedt. Er zijn verschillende verhalen over bijna-doodervaringen, maar bestaan ze ook echt? Wat is de verklaring? En speelt het hiernamaals ook écht een rol?

3 reacties

  • Michèle Van Overstaeten

    5 jaar geleden
    Ik heb zelf een NDE gehad! Het heeft niets maar ook niets te maken met de rem slaap, het is dezelfde vergelijking als het Heelal te vergelijken met de aarde . De boeken van cardioloog Pim van Lommel " eindeloos bewustzijn" die kijken om de hoek van de oneindigheid. Zelfs mensen die hersendood waren zagen het licht! een schande dat jullie zoiets stom verklaren.
  • andre Dewilde

    5 jaar geleden
    De tunnel is in evenredigheid met de lengte van je leven. Eens je uit de tunnel komt, gaat het licht uit. Dus voor mij hoef ik het licht aan het einde van de tunnel nog niet te zien. Waarvan akte ; )
  • censor

    5 jaar geleden
    België heeft al veel doodervaringen ondergaan, Wilfried Martens, ex premier, had het altijd over het licht aan het eind van de tunnel...en het heeft nooit meer opgehouden, dus er is licht aan (het eind) de tunnel...alle premiers bevestigden dit, maar het licht blijft branden...