Willem Holleeder (archiefbeeld).
Volledig scherm
Willem Holleeder (archiefbeeld). © anp

Nederlandse topcrimineel Holleeder krijgt levenslang voor reeks liquidaties

Een Nederlandse rechtbank heeft topcrimineel Willem Holleeder veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, wegens het geven van opdrachten voor vijf liquidaties en een geval van doodslag. De rechtbank acht alle feiten bewezen en noemde hem een man die “gewetenloos en onverschillig beschikte over leven en dood”.

19 reacties

  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    RENE LENAERTS, In Nederland is levenslang ook echt levenslang en niet na 10j terug op straat. Voor lichtere straffen geld wel kans op vervroegde vrijlating en als TBS is opgelegd dan beslist de behandelend arts wanneer de persoon terug de maatschappij in mag, helaas gaat het bij dat laatste nog wel eens mis ...
  • Paul Keulemans

    5 jaar geleden
    Gelukkig heeft hij een advocaat gevonden die net als hijzelf van mening is , dat dit product van menslievendheid gezellig op deze aardbol zijn verdiensten moet kunnen hebben ! Er is al beroep aangetekend tegen de straf want dat advocaatje is van mening dat er met de goede kanten van deze man geen rekening is gehouden en dat hij al veroordeeld was door de bevolking !
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Zijn ze in Nederland echt zo veel beter dan bij ons? Of loopt die Holleeder binnen tien jaar weer even vrolijk rond als onze politiemoordenaars?
  • censor

    5 jaar geleden
    "Top" is een heel flaterend woord dat duidt op een uitstekend, hoogstaand begrip....je kan moeilijk een crimineel "top" noemen ? een top crimineel is dus hoogstaand in de negatieve zin....dat klopt (topt) ergens niet.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Nee hoor, als in nederland levenslang klinkt, is het ook levenslang! Op enkele kleine uitzonderingen, geen kans op vervroegde vrijlating.