De 'Batmobiel' werd gisteravond tegengehouden door de politie. Vanmorgen werd hij door een lezer gekiekt voor The Hotel.
Volledig scherm
De 'Batmobiel' werd gisteravond tegengehouden door de politie. Vanmorgen werd hij door een lezer gekiekt voor The Hotel. © Facebook/Mathieu Rycken

Politie houdt ‘Batmobiel’ tegen in Brussel: dit is het verhaal achter het opmerkelijke voertuig

De politie van Brussel heeft gisteravond een opmerkelijke wagen aan de kant gezet in de Emile Bockstaellaan. Die leek recht uit een Batman-film te komen. Hij had nummerplaten uit het Midden-Oosten en werd omdat hij er zo bijzonder uitzag, door agenten aan een controle onderworpen. Beelden van het opmerkelijke voertuig werden vlot gedeeld op Facebook. 

50 reacties

  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Ik zal niet gauw mijn mening nog plaatsen op deze nieuwssite.De mensen kunnen niet meer normaal doen.Hoe excentrieker hoe beter zeker? Ik ben geen mens die op sensatie belust is.Ik vind dat er meer bescheidenheid moet komen.Moet ik nu echt onder de indruk zijn van dit vehikel? Zelfs die Nederlandse politieagenten vinden het een toffe bak.Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Te gek voor woorden.
  • Joeri Declercq

    5 jaar geleden
    Naar mate dat ik weet is dat regelgeving in het land waar de wagen is ingeschreven en verzekerd is, deze wettelijk op ons grondgebied mogen rijden mits de EU voorwaarden. Zoals alle lichten moeten perfect werken en ook de voorruit mag geen barst hebben. Banden en remmen moeten goed zijn en de rest is kleine bagatellekes die politie nog uit hun mouw kunnen halen om hem toch dolgraag te beboeten. En voor de mensen die zoiets haten, serieus ga slapen u betekend niets in dit wereldje.
  • Jan Van de Velde

    5 jaar geleden
    Leon Van der Neffe en Alan Janssen: als die unieke auto in Zweden is omgebouwd - wat niet blijkt uit het artikel - zal die aan de voorschriften van het Europese certificaat beantwoorden. Dit certificaat is in alle EU lidstaten geldig. Wat niet belet dat elke politieagent de auto en zijn inzittenden mag controleren. Voor de verkeerspolitie behoort dit zelfs tot hun core business. En dat burgers zich afvragen of een en ander in overeenstemming is met het recht, behoort tot hun grondrechten
  • Albert Grisar

    5 jaar geleden
    Wat een belediging voor Batman deze marginale bak.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Typisch BELGISCHE politie ! Zich met alles en nogwat bemoeien behalve met hun essentiële taken !