AFP
Volledig scherm
© AFP

Worden delen van India onbewoonbaar door hitte?

De aanhoudende hittegolf in India heeft deze zomer al meer dan 100 mensen het leven gekost en er wordt verwacht dat de situatie de komende jaren nog meer zal verslechten. Experts aan het  Massachusetts Institute of Technology (MIT)  beweren zelfs dat de temperaturen zodanig zullen stijgen dat bepaalde delen van India in 2100 onbewoonbaar zullen zijn. Het zal er zo warm zijn dat de bewoners er niet meer kunnen overleven.

13 reacties

  • Karel Van Biezen

    5 jaar geleden
    De bevolking daar groeit nog steeds enorm aan evenals het onhoudbaar groeiende economisch systeem met steeds grotere impact. Een ramp in wording. Afrika idem dito; bevolking daar x2 naar 2.2 miljard (2050) om naar 4.4 te groeien in 2100. In 1950 waren we met 2.5 miljard. Hoe meer bevolking, hoe grote diens impact op een gesloten systeem en hoe moeilijker te controleren. De mens is met zijn egoïstische en kortzichtige kweekdrift zijn eigen graf aan het graven. Het zal sneller komen dan verwacht.
  • Guy Snoeckx

    5 jaar geleden
    Beeld je even in, je bent geboren en getogen in een arme familie in India, zonder ooit enige toegang tot media of school te hebben zoals wij. Die mensen hebben zelfs totaal geen weet of besef van hoe alles in elkaar zit. Hoe moeten deze arme mensen dan aan een oplossing denken, als ze zelfs niet weten hoe de vork in de steel zit? De regering dan? Het duurt vele jaren alleen al om iedere ziel van hun land te kunnen bereiken, laat staan ze dan ook nog eens op een niveau te brengen zoals... wij(?)
  • Wilfried Mattheus

    5 jaar geleden
    JD: India is groot...
  • clark maldrie

    5 jaar geleden
    in india zijn er hittegolven op verschillende plaatsen en verschillende tijdstippen, meneertje. niet lang naar school geweest, zeker.....of ken je alleen maar benidorm?
  • johan debue

    5 jaar geleden
    hoe kan je nu 484 hittegolven hebben er zijn maar 365 dagen in een jaar