© AP

Gianluigi Buffon keert na één jaar Paris Saint-Germain terug bij Juventus

Gianluigi Buffon keert naar Juventus terug. De 41-jarige doelman onderging er donderdag de medische testen en tekende een contract voor één jaar. Dat deelde de Italiaanse kampioen op zijn website mee.

Maarten Elst

Alles binnen Juventus stond vandaag in het teken van de terugkeer van Buffon. De ervaren doelman werd als een held onthaald op de club, waarna hij de medische testen aflegde. Nadat hij die succesvol afrondde, tekende hij voor een jaar bij zijn oude liefde.

Buffon was slechts één seizoen weg bij de club uit Turijn, waar hij sinds 2001 onder de deklat stond. Nu wordt hij er de doublure van de Pool Wojciech Szczesny. Afgelopen seizoen verdedigde Buffon de kleuren van Paris Saint-Germain. Zijn profloopbaan startte de 176-voudige international in 1995 bij zijn jeugdclub Parma.

Met Juventus vierde Buffon negen landstitels en won hij drie keer de Coppa Italia. Drie keer werd de finale bereikt van de Champions League, maar daarin werd telkens verloren. Met Parma pakte Buffon wel al eens een Europese hoofdprijs: de UEFA Cup van 1999.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer