Direct naar artikelinhoud
Onderwijs

Crevits over dure schoolboeken: ‘Ik ben absoluut geen fan van invulboeken’

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).Beeld Photo News

Minister van Onderwijs Hilde Crevits roept scholen op om bewust te kijken naar alternatieven voor invulboeken. De boeken zijn niet herbruikbaar en jagen ouders op extra kosten. “Scholen zijn vrij om boeken te kiezen, maar ik ben zelf geen fan van invulboeken”, zegt Crevits tegen VTM Nieuws

“Invulboeken fnuiken de creativiteit en als je natuurlijk gewone handboeken gebruikt, dan kunnen die jaren na elkaar gebruikt worden. Dat drukt de kostprijs.” De minister benadrukt de mogelijkheden voor scholen om de prijs van het boekenpakket voor middelbare scholieren te verlagen. “Scholen die dat wensen kunnen begeleiding krijgen, ook van een organisatie die echt focust op ‘hoe kan je die kosten drukken’. Ik vind dat een heel goed idee, want we hebben die resultaten gezien en die zijn fantastisch”, klinkt het nog. De kosten van schoolboeken voor middelbare scholieren lopen al snel op tot gemiddeld driehonderd euro per leerling.

Een sensibiliseringscampagne aan het begin van het volgende schooljaar moet de onderwijswereld opnieuw bij de les brengen. 

Lees meer

Zorgen over te dure schoolboeken: hoe dure invulboeken steeds meer de norm worden