© Catwalk Pictures

Dit waren de hoogtepunten van de Parijse coutureweek

Ook de grootste luxemodehuizen kunnen eventjes genieten van hun welverdiende rust nu de Paris Couture Week achter de rug is. Tijdens deze hoogdagen van de haute couture lieten Dior, Chanel, Jean Paul Gaultier en nog vele anderen zien wat ze echt waard zijn. Dit zijn de hoogtepunten.

VVA

Met de parade aan zwarte silhouetten, de fusie van mode en architectuur en de architecturale vormgeving lijkt deze collectie een ware hommage aan Monsieur Dior. Het gouden huis dat als prominente afsluiter de catwalk werd opgestuurd, stelde dan weer het oorspronkelijke gebouw voor waar Christian Dior ooit zijn atelier vestigde.

© Catwalk Pictures/ Dior

Bij Elie Saab blijft de knipoog naar het verre Oosten niet onopgemerkt. De majestueuze gewaden vertonen stuk voor stuk gelijkenissen met kimono’s en zijn allemaal prachtig gedecoreerd met borduursels. Geen wonder dat zelfs Kate Middleton niet kan weerstaan aan dit merk, dat sinds kort ook in haar kleerkast een plekje heeft veroverd. Glamour ten top.

© Catwalk Pictures/ Elie Saab

Fans van het eerste kwartier zijn het er waarschijnlijk helemaal niet mee eens, maar op de catwalk van Valentino waren het niet de outfits, maar veeleer de modellen die met alle eer gingen lopen. Het modehuis castte de oudgedienden Lauren Hutton (75), Hannelore Knuts (41) en Mariacarla Boscono (38).

© Catwalk Pictures/ Valentino

Psychedelische prints, materialen en constructies. Zo valt deze collectie van Iris Van Herpen het best te omschrijven. Opnieuw verrast deze Nederlandse ontwerpster met haar interessante vormstudies en eigenzinnige materiaalkeuzes.

© Catwalk Pictures/ Iris Van Herpen

Bij Chanel waren de zenuwen meer dan hooggespannen. Virginie Viard trad voor het eerst in de voetsporen van de overleden grootmeester Karl Lagerfeld en voelde alle ogen van het kritische modevolkje op haar gericht. Ze koos voor een ingetogen collectie, met een flinke mespunt aan Franse elegantie, een vleugje tweed en een spatje kleur, in het ernstige interieur van een bibliotheek.

© Catwalk Pictures/ Chanel

Natuurlijk mocht ook de excentrieke Jean Paul Gaultier niet op dit lijstje ontbreken. De Franse modeontwerper, die allesbehalve van subtiliteit houdt, ging compleet ‘los’ met flashy kleuren, dierenprints, pyramides ...

© Catwalk Pictures/ Jean Paul Gaulthier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer