BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Zure appel voor Belgian Cats: Meesseman en co buigen na nieuwe thriller in verlenging tegen Frankrijk

EK basketGeen halve finale voor de Belgian Cats op het EK basket, na opnieuw een thriller van formaat. De Belgische basketvrouwen knokten na een rotstart knap terug tegen Frankrijk, maar kraakten in de verlenging: 84-80. Een zure appel: een nieuwe EK-medaille mogen de Cats vergeten, een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi kan nog wel. Als Emma Meesseman en co zaterdag Hongarije kloppen, mogen ze alsnog dromen van Tokio 2020.

18 reacties

  • Daniel Degroote

    5 jaar geleden
    tip voor de coach: laat de spelers die goed spelen staan - meer bepaald Raman. In iedere match tot nu toe zet ze mee de scheve situatie recht in het tweede Q, zowel in defense als in offense - laat ze dan toch starten in het 3e Q. Dan moet je ze niet snel opnieuw inbrengen als de starters er niets van bakken (Linskens en Wauters). Als je dit had gedaan dan hadden we vermoedelijk geen barragewedstrijd nodig gehad.
  • Kurt Boeckaert

    5 jaar geleden
    sterke wedstrijd gespeeld ! helaas was hun afwerking onvoldoende en werden de vrijworpen te vaak gemist ! Zelfs Emma Meeseman liet veel punten "liggen" wat niet haar gewoonte is ! misschien had het team last van stress ? Hopelijk tegen Hongarije beter !
  • maarten mouton

    5 jaar geleden
    Ze hebben het in de laatste minuten van de reguliere wedstrijd toch zelf weg gegeven door niet efficiënt genoeg te zijn. Het hele tornooi helaas te wisselvallig geweest.
  • Leon Dendoncker

    5 jaar geleden
    En toch blijf ik fier voort supporteren voor deze meiden.
  • jozef van riel

    5 jaar geleden
    Het is flauw om het op de scheidsrechters te steken, dit verlies. Als je kort voor tijd 5 punten voor hebt en dan een dramatische 2/6 gooit bij vrijworpen, moet je de hand in eigen boezem steken!! EN, die driepunter van Hartley op enkele seconden van het einde was ook niet direct een scheidsrechterlijke dwaling maar gewoon klasse!!