Een bewakingscamera aan Buckingham Palace (Londen).
Volledig scherm
Een bewakingscamera aan Buckingham Palace (Londen). © ap

Britse gezichtsherkenning hapert compleet

In de strijd tegen misdaad gebruikt de politie van Londen al jaren gezichtsherkenning. Camera's scannen mensen in een massa en vergelijken de gezichten met een database. Wanneer ze iemand zien die gezocht wordt, slaat het systeem alarm. Maar dat systeem, Live Facial Recognition, hapert aan alle kanten. Vier op de vijf 'herkende' personen, bleken onschuldig en hadden niets misdaan, melden tv-zender Sky News enThe Guardian.

4 reacties

  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    Jan, totdat jij voor de ogen van een resem bekenden, collega's plots opgepakt word voor pedofilie, en een dag op het politiekantoor moet doorbrengen. Er blijft altijd een "gerucht" rond u hangen. Eens kijken of jij het dan nog zo goed vind als je achter uw rug als pedofiel bestempeld te worden.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    En voor deze die echt gezocht worden. Er bestaat ook nog zo iets als een haarkleurmiddel, pruik, valse snor, gekleurde contactlenzen. Waarschijnlijk heb je niet veel nodig om dat systeem te misleiden.
  • Ja Va

    5 jaar geleden
    34 valse positieven om 8 gezochte mensen op te pakken is goed. Uiteindelijk is het nog altijd aan de politie om de laatste controle uit te voeren.
  • Giovanni Vanhecke

    5 jaar geleden
    rooskleurige toekomst