vrijdag 5 juli 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 JEFFREY GAENS

STVV

Vandaag oefenwedstrijd tegen VVV

STVV oefent vandaag om 18.30 uur tegen VVV Venlo al voor de vijfde keer in de voorbereiding. In de selectie van VVV zal de naam van Tino-Sven Susic wellicht een belletje doen rinkelen. De Bosnische middenvelder speelde in het seizoen 2016/17 vijftien wedstrijden voor KRC Genk.

VVV eindigde vorig seizoen als twaalfde in de Eredivisie en belooft op het veld van RKSV Wittenhorst een stevige sparringpartner te worden. Te meer omdat de Kanaries met een pittige trainingsweek in de benen aan de aftrap verschijnen. “Ik hoop vooral de zaken terug te zien waarop we deze week geoefend hebben, in balverlies en in balbezit”, blikt Marc Brys vooruit. “We gaan niet op een resultaat spelen. Al zou een goede uitslag zoals tegen Maccabi Haifa wel mooi meegenomen zijn.”

De STVV-coach is tevreden over het tot dusver geleverde werk, al had hij dat veel liever met een bredere kern gedaan. “Er moet zeker nog iets bijkomen, binnen drie weken spelen we immers onze eerste competitiewedstrijd”, beseft Brys. “Bovendien is een stage een uitgelezen moment om een hechte groep te smeden. Het is jammer dat we dat niet met een voltallige kern hebben kunnen doen.”

Brys maakt zich echter sterk dat er op korte termijn versterking zal neerstrijken. “Er zitten een aantal transfers in de pijplijn. Uiteindelijk zal alles wel in zijn plooi vallen. Maar het gevolg is dat we met spelers moeten werken die op verschillende conditionele niveaus zitten. Dat vraagt een extra inspanning van de technische staf.” (pivan)

De aftrap wordt om 18.30u gegeven. Adres: Wittebrugweg 3, 5961 NJ Horst, Nederland

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws