Archiefbeeld, demonstranten tijdens de klimaatmars in Brussel.
Volledig scherm
Archiefbeeld, demonstranten tijdens de klimaatmars in Brussel. © REUTERS

“3 tot 12 miljard extra nodig voor Vlaams klimaatbeleid”

binnenlandDe volgende Vlaamse regering moet goed nadenken over hoe ze de klimaatuitdaging aanpakt en hoe ze het Europese doel wil halen om de CO2-uitstoot met 35 procent te verlagen tegen 2030. Dat zeggen de sociale partners in een advies, meldt De Tijd vandaag.

46 reacties

  • alois philipsen

    5 jaar geleden
    Geen probleem, Anuna en medestaanders gaan elke donderdag een gesponserde loop houden in Brussel tot ze het bedrag bijeen hebben
  • jean-pierre rejek

    5 jaar geleden
    3 tot 12 miljard nodig , Om nog meer vlieger in de lucht te krijgen zeker want ze gaan toch allemaal op vakantie .
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Da's eentje om over na te denken!! In het artikel staat duidelijk, Vlaamse regering!! Er is nu reeds een tekort?? Als de transacties naar het zuiden stopt komt er ca. 6 mlj. per jaar vrij om het klimaat in Vlaanderen aan te pakken, dus confederalisme? Of bedoelen ze dat de Vlaamse middenklasse maar moet betalen? En wat gaat de Waalse regering doen, ook een extra van 12 miljard per jaar??? En Brussel?? Wat hebben de vakbonden te maken met klimaatdoelstellingen??
  • Georges Vande Velde

    5 jaar geleden
    Haal het in Laken daar ademen ze ook lucht maar “krijgen” (is zonder enige prestaties) ook miljoenen!
  • Rudy De Laet

    5 jaar geleden
    Klimaatopwarming is namelijk de dikste Bullshit! Er zijn nog nooit zoveel ijsberen geweest als nu. De dikte van het ijs op de Noord en Zuidpool zijn al jaren terug aant aandikken. Dus kom eh... Bangmakerij allemaal ja!!