© afp

thumbnail: null

BUNDESLIGA. Bayern kan weer winnen, Dortmund met de voetjes op de grond

Borussia Dortmund heeft op de twaalfde speeldag in de Bundesliga geen verlengstuk kunnen breien aan de knappe zege tegen aartsrivaal Bayern München, dat met 2-1 won van Bayer Leverkusen. De Borussen gingen met 2-1 onderuit op het veld van Eintracht Frankfurt, het verrassend nummer drie bij onze oosterburen. Ook Thorgan Hazard (Möchengladbach) en Koen Casteels (Wolfsburg) konden niet winnen.

Frankfurt-aanvaller Szabolcs Huszti bezorgde zijn ploeg tegen Dortmund met een treffer meteen na rust de voorsprong toen hij vanop twaalf meter ongehinderd mocht aanleggen. In de 78ste minuut tekende Pierre-Emerick Aubameyang voor de gelijkmaker: na een actie van Ousmane Dembélé kopte de spits van dichtbij raak. Maar een minuut later leidde Frankfurt alweer, toen Haris Seferovic via de vingertoppen van doelman Roman Weidenfeller raak schoot.

Frankfurt staat nu verrassend derde in Bundesliga en heeft een achterstand van zes punten op

. Bayern München kan zaterdagavond op drie punten van Leipzig komen, als het thuis van Bayer Leverkusen weet te winnen. Dortmund is na deze nederlaag gezakt naar de zesde plek in het klassement.

Mönchengladbach kan opnieuw niet winnen

Borussia Mönchengladbach speelde in eigen huis 1-1 gelijk tegen Hoffenheim. Woensdagavond ontbrak Thorgan Hazard nog tegen Manchester City in de Champions League om privéredenen, maar zaterdag stond hij wel aan de aftrap in de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim. Na 25 minuten zag hij hoe Mahmoud Dahoud op aangeven van Christoph Kramer de 1-0 op het bord schoot.

In de tweede helft was het invaller Nadiem Amiri die Hoffenheim een gelijkspel bezorgde met een doelpunt in de 53e minuut. Hazard werd na 75 minuten vervangen door Fabian Johnson. Door het gelijkspel blijft Mönchengladbach in de rechterkolom hangen op een dertiende plaats met een totaal van dertien punten.

© EPA

Rotseizoen voor Wolfsburg en Casteels

Bij Wolfsburg zat Koen Casteels opnieuw op de reservebank. Hij zag hoe zijn team met 1-1 gelijkspeelde op bezoek bij Ingolstadt. Wolfsburg-middenvelder Daniel Caligiuri wiste een doelpunt van Anthony Jung (31.) uit in de 78e minuut. Wolfsburg beleeft voorlopig een kwakkelseizoen en staat met tien punten amper vier punten boven een rechtstreekse degradatieplaats.

FC Köln kwam thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Augsburg. De ‘Nordderby’ tussen hekkensluiter Hamburger SV en Werder Bremen eindigde onbeslist: 2-2.

Bayern München kan weer winnen

De Duitse Rekordmeister kreeg Bayer Leverkusen op bezoek. Na de 1 op 6 tegen Dortmund (verlies) en Hoffenheim (gelijkspel) ging Bayern nog eens op zoek naar een zege. Daarin slaagden ze tegen Leverkusen. Op het halfuur tikte Alcantara de 1-0 binnen. Maar die voorsprong bleef slechts vijf minuten op het scorebord staan, toen Calhanoglu gelijkmaakte. Na de rust dan kwam München vinnig uit de kleedkamer. Ze versierden enkele kansen, maar moesten toch wachten tot minuut 56 op zich weer op voorsprong kon schieten. Mats Hummels kreeg de bal vanuit corner op het hoofd gemikt en botste binnen. Met een 2-1-zege tegen Leverkusen blijft Bayern tweede in het klassement, op 3 punten van leider Leipzig.