Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Steeds meer mensen weigeren erfenis, meestal omwille van schulden

Steeds meer mensen weigeren een erfenis. Dat blijkt uit cijfers die VTM Nieuws kon inkijken. De voornaamste reden om dat te doen, zijn schulden.

25 reacties

  • Els P

    5 jaar geleden
    De luxe generatie hé, kopen kopen kopen kopen, veel streken als ze beginnen te werken en lachen met mensen die het wel kunnen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Je geeft geen geld af waar je al belastingen op betaalde. Niemand heeft belastingen betaald op wat hij erft. Dat hebben de doden gedaan, die hebben daar geen last meer van. Erfenissen zouden beter afgeschaft worden. Cumulatie van rijkdom zorgt er voor dat de ongelijkheden over meerdere generaties steeds groter worden. Daardoor krijgt niet iedereen gelijke kansen. De rijkdom van de ene - zoals huizenbezit - zorgt er ook voor dat hij zich nog verder kan verrijken op de kap van de armere.
  • Agnes Andries

    5 jaar geleden
    2jaar geleden werden mijn 2 zussen en mezelf via de Vl. belastingsdienst bericht om samen 4500 euro te betalen voor een ons totaal onbekende erfenis van een overleden familielid Het betrof een deel van een bouwgrond die al 3 generaties vererfd was, (nu meer dan 100 erfgenamen, dus onverkoopbaar). Om te vermijden dat onze kinderen/kleinkinderen ook hier voor zouden moeten opdraaien naar de toekomst toe, akte laten opstellen, prijs 1150 euro voor weigering van een erfenis !!!
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Stijn Van Damme: Denk je dat mensen nog enige motivatie zouden hebben om iets op te bouwen, wanneer het na hun dood niet hun naasten toekomt, maar de staat?
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Zij die de meeste erfenisrechten betalen zijn de gewone burgers. Voor hen loont het niet om allerlei constructies op te zetten om de belasting op miserie te betalen. De welstellenden en rijken die betalen weinig of niks. Die laten zich bijstaan door dure consulenten die alles zo regelen dat Vadertje Staat buiten spel gezet wordt.