Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Hardnekkige verkeersovertreder krijgt 18 maanden cel na 23ste (!) levenslange rijverbod

ZonhovenEen vijftiger uit Zonhoven is veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden nadat hij voor de zoveelste keer werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs en alcohol. Omdat hij dat dit keer deed in de wagen van zijn vriendin, werd ook haar Mercedes verbeurd verklaard. Beklaagde had al 23 keer een levenslang rijverbod toen hij toch weer dronken in de wagen kroop.

96 reacties

  • Roger Rymen

    5 jaar geleden
    Dit is toch duidelijk het failliet van Justitie (en de traditionele politici die deze regelgeving hebben geïmplementeerd.)
  • Herman Debecker

    5 jaar geleden
    Gewoon 18 maand de cel in ...wat is dat toch met ons gerechtelijke strafwetgeving ...Geen kans op vrijkomen zolang de celstraf duurt .Beroepsaantekening kan dan vanuit de cel en vandaar ook afgewacht. Zo ook met verkrachters en dieven. Zo worden de politiediensten ook gesteund en gewaardeerd!!
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Hieruit kan je simpel concluderen dat de straffen die uitgesproken worden op politie rechtbanken geen enkele zin hebben. Daarbij komt nog dat hun uitspraken dikwijls niets te maken hebben met verkeersveiligheid. Het is een systeem dat niet werkt en nooit zal werken. Enkel en alleen om de lieve centjes is het te doen.
  • Eddy Keulier

    5 jaar geleden
    Onder de 3 jaar moet je toch niet den bak in?
  • Bart van Ransbeeck

    5 jaar geleden
    wat ik raar vind is dat er niet gesproken wordt welke ongelukken en schade aan derden hij veroorzaakt heeft !!!! als iemand al 30 jaar zat rond rijdt en perfekt veilig dan kan die niet overtuigd geraken waarom hij niet dronken zou rijden!!!! en mogelijk rijden de meeste rechters ook dronken en hebben ze daarom geen strenge straffen uitgesproken !!!!
  1. LEVENSVERHAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeterwerk”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeter­werk”

    “Toen hij 92 jaar was, vonden we het tijd voor hem om te stoppen in de bakkerij. Maar eigenlijk hadden we hem moeten laten doorgaan.” Twee weken geleden ging de oudste bakker van het land op 98-jarige leeftijd heen. Bakker Bert Schoofs uit Zonhoven – ook wel bekend als bakker Bèr – had een rijk gevuld leven dat hem van Limburg naar Brussel en terug bracht. “Éclairs en rijsttaartjes, dat vond hij te gewoontjes. Verfijnde patisserie was helemaal zijn ding”, vertelt zoon Luc Schoofs. Een portret van een vakman die een meester was in zijn stiel, maar ook enorm van het leven genoot en zelfs vorig jaar nog op de weide van Pukkelpop stond.
    Zonhoven
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.