© BELGA

Wout van Aert moet weer onderspit delven voor Van der Poel: “Ik kan hem gewoon niet volgen”

Wout van Aert is momenteel niet opgewassen tegen de Nederlander Mathieu van der Poel. Al voor de derde keer op rij moest de renner van Crelan-Vastgoedservice het onderspit delven voor de Nederlander. “Ik kan hem gewoon niet volgen”, moest de 22-jarige Antwerpenaar zaterdag toegeven na de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven.

Van Aert reed na de slechte start en de pech van Van der Poel nochtans een tijdlang alleen op kop, maar al snel beende de Nederlander hem bij en liet hij hem achter. “Ik voelde het al meteen toen hij bij me kwam”, aldus Van Aert. “Hij reed drie bochten op kop en ik wist hoe laat het was. Het lijkt wel alsof hij met andere banden rijdt. Ik kan hem gewoon niet volgen. Zeker op zo’n snel parkoers, met die vele technische bochten, die hij zo goed aansnijdt, neemt hij telkens weer afstand van mij.”

Van Aert wil zich niet zomaar neerleggen bij de suprematie van de Nederlander, maar hoopt wel op echt crossweer. “Ik probeer het hoofd niet te laten hangen en ben blij dat ik hem toch een halve koers lastig heb kunnen maken, maar ik hoop de komende weken toch wat meer tegenstand te kunnen bieden. Zondag in Hamme komt er opnieuw een snelle cross aan, het zou gewoon eens moeten regenen, echt winterweer zijn en crossen met diepe modder. Daar houd ik meer van, dan kom ik beter uit de verf. Al kan het zijn dat ik dan ook verlies, maar zo’n crossen, echt lastige koersen, moeten me toch beter liggen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer