© Anadolu Agency

Phillip Cocu volgt Frank Lampard op als coach van Derby County

De Engelse tweedeklasser Derby County heeft vrijdag Phillip Cocu aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De 48-jarige Nederlander ondertekende een overeenkomst voor vier seizoenen. Hij is de opvolger van Frank Lampard, die donderdag terugkeerde als T1 naar Chelsea.

Cocu zal bij Derby County bijgestaan worden door zijn landgenoten Chris van der Weerden (ex-Germinal Beerschot) en Twan Scheepers (ex-Lommel). “Ik ben erg vereerd dat Derby County mijn nieuwe club wordt”, was Cocu in een eerste reactie erg blij. “Ik kan niet wachten het team en de fans ontmoeten en dit avontuur samen te starten.”

Voor Cocu is het zijn derde klus als hoofdtrainer. Eerder coachte hij PSV (2013-2018) en Fenerbahçe (2018). Met de Eindhovenaren veroverde hij drie titels en een beker. Bij Fenerbahçe ging het vorig najaar al snel mis. Na vijftien wedstrijden - en slechts drie zeges - volgde de bons voor de Nederlander. Hij was slechts vier maanden hoofdcoach in Istanboel. Dit voorjaar werd zijn naam geregeld in verband gebracht met Anderlecht, maar tot een contract kwam het niet.

Derby County beëindigde de Championship vorig seizoen als zesde en bereikte zo de play-offs voor promotie. Daarin werd eerst Leeds United uitgeschakeld, maar vervolgens verloren van Aston Villa dat zo promoveerde naar de Premier League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer