Volgens de Coalitie zijn de uitslagen van de verkiezingen het resultaat van een lakse strijd tegen racisme.
Volledig scherm
Volgens de Coalitie zijn de uitslagen van de verkiezingen het resultaat van een lakse strijd tegen racisme. © Getty Images/iStockphoto

Coalitie voor interfederaal actieplan tegen racisme: "Uitslagen van 26 mei zijn logisch resultaat van laksheid in strijd tegen racisme"

De Coalitie voor een interfederaal actieplan tegen racisme roept de volgende federale en regionale regeringen op om structurele maatregelen te nemen tegen racisme. “De uitslagen van 26 mei zijn het logische resultaat van langdurige laksheid in de strijd tegen racisme. Een zin in de bestuursakkoorden zal niet volstaan.”

13 reacties

  • Spike Björk

    5 jaar geleden
    Houd een referendum in heel Europa en kijk wie voor of tegen migratie is, we gaan de uitslag respecteren.
  • Herman Huysentruyt

    5 jaar geleden
    Het is niet de laksheid in strijd tegen racisme, maar de lakseheid van het gerecht tegenover criminelen en het pamperbeleid tegenover de illegalen. Zij blijven maar komen en er wordt niets aan gedaan. De mensen zijn het beu.
  • Bart

    5 jaar geleden
    De uitslagen zijn van 26 mei zijn het resultaat van het voortdurend negeren, kleineren en discrimineren van de werkende klasse.
  • Patrick Vandeputte

    5 jaar geleden
    Neen Freddy, ze WILLEN het niet verstaan. Sommigen instanties moeten dit schrijven, hoe zouden ze anders nog hun gouvernementele subsidies anders kunnen verantwoorden. Men bijt niet in de hand die je voedsel geeft.
  • Johan Planckaert

    5 jaar geleden
    de uitslag heeft niets te maken met racisme maar alles met het belastingsbeleid van de regering die dr de Vlamingen is afgestraft, maar blijkbaar hebben ze het nog niet goed begrepen. De volgende zou de genadeslag kunnen volgen indien geen rekening gehouden wordt met de kiezer..