De politierechtbank van Veurne.
Volledig scherm
De politierechtbank van Veurne. © JHM

Amper twintig en voorlopig rijbewijs, maar wel al zware voet: 98 km/h in zone 30

Deze week in de politierechtbankEen Ronsenaar (20) met een voorlopig rijbewijs is met liefst 98 km per uur geflitst in een zone 30 in Oudenaarde. “Ik was te laat”, verklaarde hij in de rechtbank. In Veurne had een jongeman een opmerkelijke uitleg voor de rechter voor zijn vluchtmisdrijf: “Het was oudejaar, ik moest gaan feesten”. Een jonge vrouw (19) heeft nog nooit een rijbewijs behaald, maar is nu al definitief rijongeschikt verklaard. Ze zwalpte in Diksmuide over de weg en reed onder invloed van cannabis en/of speed. Dit en meer trok deze week de aandacht van onze regiojournalisten in de Vlaamse politierechtbanken.

6 reacties

  • Paul Goetghebeur

    5 jaar geleden
    Leo marien, ik ben volledig niet akkord met uw mening.Als rijlesgever heb ik al ca 3000 examens gedaan,en onder vlot rijden verstaat men deelnemen aan het verkeer op een wettelijke wijze, ttz als het zone 30 is wel dan is het geen 20 maar ook geen 40.Was natuurlijk bij het examen van jou kandidaat.
  • David Vanderveken

    5 jaar geleden
    Ja Jacobus, ik heb zelf al wel wat meegemaakt op de baan, in mijn recht. En zelf heb ik een negatieve bonusmalus. En toch heb ik, zonder een verkeersovertreding te hebben begaan, dik 3000 boete + alle testen + 5 maand rijverbod. Tof eh?
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Na het rijexamen van mijn dochter maakte de examinator de opmerking, ik heb moeite om u erdoor te laten!! Ik was wel eens benieuwd waarom? Naar mijn bescheiden mening had ze zowat een perfect parkoer afgelegd. Wel, ze reed niet vlot genoeg!! Als ze een bord van 50km/u zag dan verminderde ze reeds naar 50km/u (net) voor dat bord. Hij gaf haar het voordeel van de twijfel maar welk signaal zend je daar mee uit? Het resultaat staat in de titel, ruim geïnterpreteerd... vlammen aub.
  • jacques philips

    5 jaar geleden
    Patrick tot wanneer er eens iets ernstig in jouw familie gebeurd dan ga je wel anders piepen 30 is 30 stop is stop en ja van mij mogen de boetes nog hoger wie niet horen wil moet maar voelen cowboys van de baan houden
  • marcel de baerdemaeker

    5 jaar geleden
    Patrick je hebt meer dan gelijk. Ik zou er nog bij durven zetten dat dit het gevolg is van de fietsers, voetgangers een vals gevoel van veiligheid te geven door de beleidsmensen. Als ze jong zijn leren ze niet meer wie waar wat mag met deze gevolgen van dien. Vroeger was er een wegcode die voor iedereen telt nu heeft men er tientallen en ieder denkt maar dat alles mag en niets meer moet. RESPECT voor iedereen.