In 2016 was er een sociaal akkoord waardoor onder meer twee andere extralegale feestdagen (2 en 15 november) verdwenen.
Volledig scherm
In 2016 was er een sociaal akkoord waardoor onder meer twee andere extralegale feestdagen (2 en 15 november) verdwenen. © Photo News

Sociale onrust bij het spoor

De socialistische spoorbond is uit de onderhandelingen gestapt voor een protocol van sociaal akkoord. Dat zegt Pierre Lejeune, de nationaal voorzitter van CGSP Cheminots. De directie zou onder meer 26 december willen schrappen als feestdag.

15 reacties

  • Ivan Beelaert

    5 jaar geleden
    Er is vraag naar treinbegeleiders en treinbestuurders ,ze vinder er geen,hoe komt dat als het daar allemaal roze geur en maneschijn is.omdat er weken zijn dat er meer dan 45 uur gewerkt moet worden en men zeer onregelmatige uurregeling heeft.Die uren overwerk zijn niet betaalt en worden normaal gecompenseerd in kredietdagen.Ik denk dat dit in ieder normaal bedrijf zo is.
  • albert stroobandt

    5 jaar geleden
    Ik werkte bij de NMBS en ik ben begonnen met 45 u week en we deden dienst van 10u maar de snelheid van goederentreinen lag lager dan nu , toen ik stopte 36u wel met behoud van loon dus iedere week 9u gratis, als ze moesten per uur betalen dan was het opgelost en acod is nooit tevreden.
  • robby dobbels

    5 jaar geleden
    Niemand heeft 36-werkuren per week behalve de nmbs, niemand heeft 26 december als feestdag, behalve de nmbs. Het is toch normaal dat er tegen opslag iets tegenover staat. Die mensen zijn zo jaren veel te veel verwend geweest, nu ze aan normale werkmens regels moeten werken is het kot te klein.
  • Geert De Winne

    5 jaar geleden
    Laat ze een 38u week draaien , gedaan met die riante voordelen !!!
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Walter Decock,het feit dat investeringen naar het buitenland gaan,is uit puur winstbejag zonder dat daar ook maar iets tegenover staat..de rauwste vorm van uitbuiting..the race to the bottom,zeg maar.Dat was 50 jaar geleden toch wel anders.