In opspraak gekomen magistraat blijft aangehouden voor gesjoemel met oldtimers

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de Tongerse parketmagistraat Dominique R. (49), die eerder deze week werd opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel met tweedehandswagens. Dat meldt het Antwerpse parket-generaal. Zijn advocaten hadden de vrijlating gevraagd.

gjs

De politie was dinsdagochtend binnengevallen in de woning van de substituut-procureur in de Tongerse deelgemeente Piringen en op zijn bureau op het Limburgse parket voor een huiszoeking. R., een voormalige parketwoordvoerder die sinds december met ziekteverlof is, en zijn partner, een vrouw die nog niet zo lang actief is als rechter bij de Tongerse rechtbank, werden daarbij opgepakt. Het koppel werd meegenomen voor verhoor, maar de vrouw werd intussen alweer vrijgelaten.

LEES OOK. “Dominique is een jager”: hoe parketmagistraat zelf in de gevangenis belandde door zijn passie

Het onderzoek, dat in februari werd opgestart, draait rond witwaspraktijken en schriftvervalsing. De man, een fervente autoliefhebber, wordt ervan verdacht gesjoemeld te hebben met de aan- en verkoop van tweedehandswagens. “De parketmagistraat wordt ervan verdacht zich op onregelmatige wijze bezig te hebben gehouden met een handel in tweedehandsvoertuigen (oldtimers), waarbij betrokkene vermoedelijk verschillende strafbare feiten heeft gepleegd”, zegt het Antwerpse parket-generaal in een persmededeling.

Gevaar voor recidive

De KI oordeelde dat de aanhouding van de parketmagistraat noodzakelijk blijft “gezien het gevaar voor recidive, collusie en het doen verdwijnen van bewijzen”.

Zijn advocaten hadden vrijdag om zijn vrijlating gevraagd. Ze vinden het onterecht dat hij voor deze feiten is aangehouden. “Er valt hem strafrechtelijk niets te verwijten. Hij is geen handelaar in oldtimers, hij verzamelt ze. En van gesjoemel is geen sprake”, stelde zijn advocaat Louis De Groote.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen