AP
Volledig scherm
© AP

David Goffin stoot na een bloedstollende vijfsetter tegen Medvedev door naar achtste finales op Wimbledon

WimbledonEen mentaal ijzersterke David Goffin (ATP 23) heeft zich geplaatst voor de achtste finales op Wimbledon. De Luikenaar won tegen de hoger geplaatste Rus Danill Medvedev (ATP 13) na een bloedstollende vijfsetter. De setstanden waren 6-4, 2-6, 6-3, 3-6 en 5-7. Goffin neemt het maandag op tegen Fernando Verdasco (ATP 37) voor een plaats in de kwartfinale.

22 reacties

  • Jacques Hillaert

    5 jaar geleden
    Dikke prestatie, dikke proficiat , tussen alle Tourgebeuren , dit is een topprestatie die kan tellen, laat de non believers maar zeiken ,David is terug
  • Hubert Casier

    5 jaar geleden
    Proficiat David, we duimen voor u !!!
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Ik ben en blijf fan, hoewel Goffin een beetje hetzelfde patroon vertoont van een Sabine Appelmans of Dominique Monamie vroeger. Dus veel verwachtingen scheppen en dan die ene wedstrijd toch te ver in de reserves moeten duiken om nog genoeg over te hebben voor de volgende ronde, die ze dan ook meestal slapjes verloren. Subtoppers, met alle sympathie natuurlijk... en weer maar eens het bewijs dat een Henin en Clijsters echt wel uitzonderlijk waren in onze sportgeschiedenis.
  • Vincent Hoornaert

    5 jaar geleden
    Om de volgende wedstrijd weer volledig af te gaan omdat hij er fysiek volledig door zit.
  • Dirk Van Etterijck

    5 jaar geleden
    Sorry Jos Vervoort. Verdasco is in geen enkel geval een gravelspecialst maar een typische hardcourtspeler. Moet haalbaar zijn voor Goffin.