Jean-Marc Nollet en Elio Di Rupo.
Volledig scherm
Jean-Marc Nollet en Elio Di Rupo. © BELGA

PS en Ecolo vragen Waalse parlementsleden om steun voor minderheidsregering

De PS en Ecolo hebben aan alle parlementsleden van het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap twee documenten gestuurd die als richtsnoer kunnen dienen voor eventuele regeringsverklaringen. De Franstalige socialisten en groenen, die samen geen meerderheid hebben, vragen de parlementsleden om tegen dinsdag te laten weten of ze de vorming van een regering willen steunen op basis van dit project van "sociale en ecologische transitie".

11 reacties

  • Jean West

    5 jaar geleden
    Ze betalen het gewoon van het geld van de Vlaming dat iedere jaar naar Wallonië vloeit.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Kom mensen; welke partij steunt nu een regering als ze daarin geen postje heeft? En terwijl er een zware recessie zit aan te komen (lange termijn rente lager dan korte termijn rente) gaan die nu eens beginnen met geld te smijten.
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Kurt Decloedt, de sociale partners vragen jaarlijks tussen de 3 a 12 miljard extra voor klimaat in Vlaanderen. In Wallonië zal het niet veel minder zijn. Energie wordt vooral door de burger betaald en deze jobs kosten geld. Openbaar vervoer kost onze overheid geld en moet betaald worden door de burger. Begrotingsregels verbuigen, is dat de oplossing? Nog grotere transities van Vlaanderen naar Wallonië, nu reeds 6mj per jaar? U verwacht ook nog meer sociaal, keep dreaming.
  • Michel grillet

    5 jaar geleden
    Als je weet hoe groot onze staatsschuld nu al is...ma ja,daar hebben die nooit van wakker gelegen he:)
  • Kurt Decloedt

    5 jaar geleden
    Typische reacties, van wie gaat dat betalen?? Voorbije legislatuur, wie heeft er dan betaald en wat heeft het volk, de gewone mens ervoor in de plaats gekregen? Nada, nihil, niks nul! Dank u centrumrechtse, tijd voor een sociale regering, geen kibbelkot