Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Aantal premies voor elektrische wagens verdubbeld

Er worden steeds meer premies voor elektrische wagens aangevraagd. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Lydia Peeters. In de eerste helft van het jaar ging het om 593, tegenover 415 in heel 2018. In totaal werd er 2.230.216 euro uitgekeerd.

25 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Wie zijn horizon beperkt tot het piepkleine België, weet natuurlijk niet beter. Dat er wereldwijd al miljoenen EV rondrijden is hem dan ook onbekend. Dat binnen tien jaar in de helft van Europa verbrandingsmotoren niet meer welkom zijn of mogen verkocht worden, blijkbaar ook. En dan moet Van Der Leyen nog komen met de concrete maatregelen van haar "green deal".
  • paul verspeelt

    5 jaar geleden
    Zelfs met premies en fiscale cadeautjes raken ze hun rommel aan de straatstenen niet kwijt. De elektrische auto moet al 120 jaar de duimen leggen voor de verbrandingsmotor , en hij zal het nog meer dan 120 jaar moeten afleggen.
  • Dylan De Taeye

    5 jaar geleden
    Waarom zou je voor een elektrische auto gaan als ze gemakkelijk in de fik vliegen als je ze oplaad en als je em aan je huis oplaad vliegt je hele huis in de fik dus nee elektrisch komt er bij mij niet in
  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    De subsidies voor elektrische auto's en voor zonnepanelen worden natuurlijk niet uitsluitend betaald door zij die er geen hebben. Iedereen betaalt belastingen. Ook zij die zonnepanelen of een elektrische auto hebben. Zij betalen zelfs veel meer belastingen, want verdienen meestal meer. En 120% aftrekbaar voor zelfstandigen betekent natuurlijk niet gratis. Bij een auto van €60 000 excl. BTW betekent dit dat men tijdelijk ongeer €4600 minder belastingen betaalt. Verdeeld over 5 jaar: €900
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Die premie geld alleen voor wagens tot 31000 euro. Dank zij die premie zijn er heel wat "mensen in de straat" die zich zo'n wagen zouden kunnen permitteren. De rijken, met hun bakken van 80000 euro, krijgen die subsidie niet.