Direct naar artikelinhoud
Klimaat

1.500 handtekeningen voor manifest Grootouders voor het Klimaat

Ook in Nederland waren er nog acties voor het klimaat.Beeld ANP

De zogenaamde Grootouders voor het Klimaat hebben in Antwerpen een picknick georganiseerd voor de vrijwilligers die de voorbije maanden actief waren bij hun acties. 

De groep, die telkens meestapte met de klimaatbetogingen van de jongeren, is blij met wat er sinds januari al bereikt is, maar is niet van plan om te stoppen met actievoeren.

Het manifest van de Grootouders werd al goed 1.500 keer ondertekend. Eind januari begon een groep grootouders naar Nederlands voorbeeld met acties. “Vanaf dag 1 zijn we meegestapt in de protestmarsen van de scholieren”, zegt Koen Platevoet. “De eerste keer met tien, later soms met vele tientallen.” In vijf maanden tijd verzamelde de groep bijna 4.000 volgers op Facebook en zo’n 1.500 handtekeningen voor hun manifest.

De samenkomst was geen ­afsluitmoment. “Tussen nu en eind 2020 moeten er nog veel belangrijke beslissingen over het klimaat genomen worden”, zegt Platevoet. “Op 20 september zullen we alvast mee­stappen in de Global Climate Strike, en ook in de week van 23 september organiseren we acties naar aanleiding van de VN-klimaattop in New York.” (belga)