In Ridgecrest brak brand uit in enkele huizen na de aardbeving van vannacht.
Volledig scherm
In Ridgecrest brak brand uit in enkele huizen na de aardbeving van vannacht. © Jessica Weston/Daily Independent

Veel schade en lichtgewonden na nog zwaardere aardbeving in zuiden van Californië, noodtoestand uitgeroepen

Het zuiden van Californië is vandaag opnieuw getroffen door een zware aardbeving, dit keer met een kracht van 7,1. Dat meldt het Amerikaanse geologisch bureau USGS. De beving vond om 20.19 uur lokale tijd plaats in de buurt van de stad Ridgecrest, op een diepte van 0,9 kilometer. Dezelfde regio werd donderdag nog getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,4: die beving wordt nu de 'voorschok' genoemd. 

12 reacties

  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Klimaatopwarming zorgt er voor dat de aarde versneld opwarmt. Door de toegenomen warmte zet de aardkorst uit, onmeetbaar klein. Bvb: 1 mm per km geeft 1 m uitzetting per 1000 km! Na 1000-den km's uitzetting aardkorst, ontlaadt de extra opgebouwde spanning zich via breuklijnen waar de aardschollen over elkaar bewegen, zoals oa in Californie. De gevolgen van de klimaatopwarming zijn nu al (economisch) voelbaar. Ieder jaar meer herhaalt zich dat nu. CO2 vrij ? Laat de auto thuis!
  • Nicole Borremans

    5 jaar geleden
    Mijn dochter is momenteel op reis in die regio en heeft de schokken ook klaar en duidelijk gevoeld...Ze keert nu terug huiswaarts met ongetwijfeld straffe reisverhalen.Ik hoop wel dat er niet nog straffere aardschokken komen want dan zou de materiële en andere schade toch wel aanzienlijk groter kunnen zijn.
  • Naltam Kusmnkloten

    5 jaar geleden
    Mensen Yellowstone ligt in het noorden van de US op honderden kilometers van de San Andreas breuklijn en heeft hier dus niets mee te maken. Zou trouwens niet te hard roepen dat Yellowstone uitbarst want een grote uitbarsting van YS zou een gigantische ramp zijn voor heel de wereld. Plus is dit wel waar? Is dit niet gefabriceerd zoals Californians graag beweren bij een crisis? (grapje natuurlijk omdat ze de migratiecrisis gefabriceerd noemen)
  • karin verwimp

    5 jaar geleden
    Het zat er aan te komen. De San Andreas breuk is al veel te lang stil. Hopelijk nemen die voorschokken voldoende spanning op de platen weg om een echte zware beving te voorkomen.
  • Jennifer De Boel

    5 jaar geleden
    Al jaren waarschuwen wetenschappers voor de Big One doordat de aardplaten aan de San Andreasbreuklijn zo gespannen zijn.