Westerlo recht rug in doelpuntenfestijn bij Eupen

Eupen en Westerlo hebben het in een aangename wedstrijd op een 3-3-gelijkspel gehouden. Westerlo was tot driemaal toe aangewezen op achtervolgen en slaagde daar altijd in. De Kemphanen blijven daardoor gedeeld laatste, samen met STVV hebben ze 10 punten. Met dank aan Benji De Ceulaer, al moest de Westelse spits wel met een ontwrichte schouder aan de kant.

eadp

Eupen

Westerlo

Voor het aangenaamste voetbalkijkstuk moest u deze zaterdag bij Eupen-Westerlo zijn. Beide ploegen brachten leuk voetbal op de mat, waarbij zowel Eupen als Westerlo goede kansen creëerden. Al begon de partij in mineur voor degradatiekandidaat Westerlo. Al na drie minuten wurmde Sylla zich voorbij twee Kemphanen en voorzag hij Lazare vanaf de achterlijn van de assist. Die liet Westerlo-doelman Van Langendonck geen kans en knalde de bal in de korte hoek. Lang bleef die voorsprong voor de Eupenaars niet op het bord staan. Acht minuten later vond Hyland de bal, die doortikte naar Ganvoula. Via het hoofd van de spits belandde de bal via de paal binnen.

Westerlo nam de partij op de Kehrweg langzaam in handen, maar zag in de twintigste minuut Bassey een fenomenaal kunstje uitvoeren. Halverwege de helft van Westerlo haalde de Eupen-middenvelder verschroeiend uit, onhoudbaar voor Van Langendonck: 2-1, het thuispubliek bouwde een feestje. Maar andermaal duurde dat feestje niet lang. Ganvoula besloot op de paal, maar in de rebound pikte Yoni Buyens de bal op, die het leren ding voorbij Van Crombrugge schoot. 2-2, meteen ook de stand aan de rust. Voor de rust was er wel nog slecht nieuws voor Westerlo: Hyland moest geblesseerd aan de kant, Maxime Annys kwam hem vervangen.

De Ceulaer scoort, maar blesseert zich

De tweede helft ging even fors van start als de eerste. Al na twee minuten schoof Onyekuru Eupen andermaal langszij. Via een dubbelpas kwam hij alleen voor Van Langendonck, met het puntertje zorgde hij ervoor dat Westerlo andermaal op achtervolgen was aangewezen. Maar gelukkig voor de Kemphanen is drie keer scheepsrecht: nog geen 7 minuten later zorgde een verre inworp van Miletic voor het nodige gevaar. Benji De Ceulaer liep slim in en trapte de bal staalhard voorbij Eupen-keeper Van Crombrugge: 3-3. Het zal De Ceulaer deugd doen, het was nog maar zijn eerste goal van het seizoen.

Na die 3-3 zakte de wedstrijd met nog een halfuur speeltijd op de klok wat in. Al werd het af en toe nog wel spannend. Helaas voor Eupen, dat de beste kansen had en het laken naar zich toe trok, vertikte de thuisploeg om het af te maken. Sylla kon de wedstrijd beslissen, maar zijn schot werd afgeblokt. De rebound van Mustoe ging net naast. Vijf minuten voor tijd ging Benji De Ceulaer nog vies neer. De Westerlo-spits kwam hard met zijn schouder op de grond terecht en spartelde met zijn benen. Zijn schouder ging uit de kom. Door de verzorging op het veld kwamen er nog vijf minuten extra tijd bij, maar die maakten geen verschil meer aan de stand. Het bleef 3-3. Daardoor deelt Westerlo nu de laatste plaats met Sint-Truiden. Eupen staat nu elfde.