Teunissen krijgt zijn gele trui van Eddy Merckx.
Volledig scherm
Teunissen krijgt zijn gele trui van Eddy Merckx. © Photo News

Teunissen wint verrassend in Brussel, Van Avermaet schittert in bollentrui

Tour de FranceMike Teunissen heeft de eerste rit in de Tour gewonnen. Net voor de poorten van het Koninklijk Paleis in Laken was hij de beste na een chaotische massasprint. De Nederlander van Jumbo-Visma neemt met zijn ritzege meteen de gele trui. Greg Van Avermaet verzekerde zich van de bollen na de passage op de Muur van Geraardsbergen.

17 reacties

  • Jef Smit

    5 jaar geleden
    Een Nederlander die geel pakt in België... Het doet mijn trots Vlaams hart eerlijk gezegd een beetje pijn.
  • Tim De Duwer

    5 jaar geleden
    Gefeliciteerd Theunissen.. Jammer dat Groenewegen was gevallen maar des te mooier om te winnen en de gele trui te pakken in Brussel als Nederlander. Zou Greg misschien betaald hebben om de bollen binnen te halen?
  • Joke Smits

    5 jaar geleden
    Gefeliciteerd Mike! Spoedig herstel voor Dylan en andere gekwetste renners! En voor de verzuurde Vlamingen hier: ga uw ongenoegen eens op een ander draadje spuien!
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Nadat hun topsprinter gevallen was klopt de jonge Mike Teunissen al die andere top sprinters en dat vind ik bijzonder knap.Van Avermaet pakt de bollentrui en zorgt voor publiciteit voor zijn team, mooi zo!
  • jos dedecker

    5 jaar geleden
    Geweldig van Teunissen en Jumbo-Visma. Mike rijdt in een Volvo die in Gent in elkaar is gezet, dus we mogen hem met recht een halve Belg noemen. Trots.