Val Groenewegen.
Volledig scherm
Val Groenewegen. © Twitter Angel Diaz Perez

VIDEO. Groenewegen komt met de schrik vrij na stevige smak tegen asfalt, Fuglsang kampt met kneuzingen

Tour de FranceHij was de topfavoriet voor ritwinst en geel, maar Dylan Groenewegen smakte op twee kilometer van de finish tegen het asfalt. “Hij heeft een open schaafwonde, ik denk niet dat het een probleem in die mate dat hij niet meer verder kan”, gaf ploegleider van Jumbo-Visma Grischa Niermann in een eerste geruststellende reactie duiding. Achteraf kwam ook het verlossende bericht: geen ernstige verwondingen voor Dylan. Jakob Fuglsang (Astana) viel ook, hij kampt met kneuzingen aan de knie. 

0 reacties

  1. Wout van Aert geeft zichzelf dit seizoen een acht op tien: “Ik en andere kopmannen zullen voortaan de kat uit de boom kijken en Van der Poel laten doen”
    PREMIUM
    65

    Wout van Aert geeft zichzelf dit seizoen een acht op tien: “Ik en andere kopmannen zullen voortaan de kat uit de boom kijken en Van der Poel laten doen”

    Wout van Aert (28) weet weer wat winnen is. In de Tour of Britain beëindigde hij een lange droogte. “Leuk, maar het verandert niks aan mijn seizoen.” Tijd voor een analyse van dat seizoen. Van te ijverig op de Poggio tot de nieuwe Poulidor naar een mentale dip in juni en opperste geluk op 1 september. “De eeuwige tweede? Met die bijnaam wil ik niet met pensioen gaan.”
  2. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.