De Braziliaanse president Jair Bolsonaro.
Volledig scherm
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro. © AP

Braziliaanse president Bolsonaro verdedigt kinderarbeid

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vandaag kinderarbeid verdedigd. Daarbij verwees hij naar zijn eigen leven. "Ik werk al sinds ik acht jaar ben en vandaag ben ik wie ik ben", klonk het.

11 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Bolsonaro kan op bijval rekenen omwille van zijn leepheid, wel vaker verward met intelligentie. Dat heeft hij gemeen met Trump, Duterte, Erdogan, Orban... Opportunisten dus, met gladde praatjes die er altijd wel in gaan. Niks in Bolsonaro's biografie wijst op een armoedige achtergrond: niet rijk, ook niet arm. Zijn opleiding werd door het leger bekostigd. Tussen 1993 en 2016 wisselde hij 8x (!) van politieke partij zoals men van een beginselvast politicus kan verwachten...
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Er is een groot verschil tussen kinderen die verplicht worden om te gaan werken en kinderen die het vrijwillig doen om iets bij te verdienen. Ik ben ook op men 10j begonnen om op zondag met de bakker mee te rijden om brood en koffiekoeken aan de deur van de villa´s te gaan leggen. Het is niet slecht dat kinderen ook wat werken, ze leren meer over het leven op die manier.
  • Sunno Hamar

    5 jaar geleden
    Kinderen moeten ook niet van jongs af aan vastgekluisterd zitten aan de schoolbanken. Ze moeten kunnen ravotten. En zo leren ze veel over hun omgeving en sociale omgang met anderen.
  • Jasmijn Corstens

    5 jaar geleden
    Er is een verschil tussen werken als student op je 16e (wat dus weldegelijk veel gebeurd) en werken op je 8e als je nog maar net leert lezen... bovendien kun je werken in België niet vergelijken met werken in zuid- Amerika
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Er zijn vele plaatsen in de wereld waar kinderen die niet werken gewoon verhongeren. Is dit het alternatief. Ideaal is zoals bij ons maar ga dat maar vertellen in een derde wereld land.