Boris Johnson, de grootste kanshebber om de Britse premier May op te volgen.
Volledig scherm
Boris Johnson, de grootste kanshebber om de Britse premier May op te volgen. © AP

Boris Johnson gewaarschuwd: “No deal-brexit kan eenheid Verenigd Koninkrijk in gevaar brengen”

Een no deal-brexit kan verwoestende gevolgen hebben voor de eenheid van het Verenigd Koninkrijk. Die niet mis te verstane boodschap heeft de Britse staatssecretaris voor Schotland David Mundell aan Boris Johnson, de verwachte volgende premier van het Verenigd Koninkrijk, gegeven.

28 reacties

  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Tv al Lindekens, een Britse Trump denkt maar aan 1 ding, zichzelf. En hoe kun je beter de focus op jezelf als landsredder zetten door eerst volle chaos te creëren en dan te beklemtonen dat jij alles beter kan maken. En bovendien dat alles de schuld is van de tegenpartij. Johnson duwt de UK tot annexatie binnen VS en aldus een scheiding van de deelstaten. Ik geloof nooit dat Ierland, Wales en Schotland meegaan.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Het zou grappig zijn, ware het niet zo triest: die brexiteers hebben het voorgesteld alsof vertrekken even eenvoudig was als het opzeggen van het krantenabonnement. Daarna zou de hemel neerdalen over Albion: geen ongewenste buitenlanders meer en een miljardeninjectie in de (door sluipende privatisering!) zieltogende NHS. De realiteit blijkt een andere te zijn en een Britse Trump zal er evenmin in slagen de knoop te ontwarren.
  • philippe vander haeghen

    5 jaar geleden
    Schotland is in tegenstelling tot Catalonië wel een land...
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    @Robby, het volk heeft niet gekozen. Een klein deel van het volk heeft gekozen. Het referendum had enkel mogen dienen om als leidraad voor beleid te dienen niet voor een brexit. Daarvoor was er een te lage opkomst! Dit volgens zwitsers/oostenrijkse methode van referendum regels!
  • claes bruno

    5 jaar geleden
    Binnenkort dus géén "Verenigd Koninkrijk" meer maar enkel nog Engeland ... Dag " British Empire", hello armoede, werkloosheid en afbraak gezondheidszorg. Nog altijd denken in termen van een wereldmacht en binnenkort een ontwikkelingsland ... Megalomaan volk