Een vrouw stemt in Athene.
Volledig scherm
Een vrouw stemt in Athene. © REUTERS

Alexis Tsipras stevent af op forse nederlaag bij verkiezingen in Griekenland

Griekenland opende vandaag om 07.00 uur (lokale tijd) de stembussen. Volgens de laatste peilingen gaat de oppositie Nieuwe Democratie de verkiezingen glansrijk winnen. De partij van premier Alexis Tsipras lijkt te worden weggevaagd.

9 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Van 2004 tot 2009 was die partij aan de macht. In die periode werd met steun van binnen- en buitenlandse banken enorm veel geld geleend. In 2009 hadden buitenlandse banken alleen al een blootstelling van 140 miljard € aan investeringen in Griekenland. Griekse banken creëerden dan ook nog eens een zeepbel in de privé schuld met leningen die stegen met een factor 7 aan huishoudens en 4 aan bedrijven tussen 2001-2009. Het vervolg kennen we.
  • philippe vander haeghen

    5 jaar geleden
    Waar is die miljardensteun vanuit Europa eigenlijk naar toe gegaan?
  • Dirk Bytebier

    5 jaar geleden
    Heel veel Grieken zullen echt tevreden zijn ! Dit heb ik vorige maand persoonlijk opgevangen onder de bevolking in Thessaloniki
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Hij kon kiezen; ofwel zijn land laten failiet gaan of Europese steun gekoppeld aan voorwaarden accepteren. Hij heeft voor het laatste gekozen en de kiezers zijn niet blij. Eigen schuld dikke bult; hij moest ze dan ook maar geen gouden bergen beloofd hebben. Maar dan was hij nooit verkozen geraakt. En daar gaat het toch om in de politiek?
  • Rony De Sutter

    5 jaar geleden
    Het wordt misschien nog een gouden dageraad, daar in Griekenland ?