Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Tandartsen vragen regering om ziekteverzekering meer te laten dekken

Wie een aanvullende verzekering voor tandzorg afsluit, moet daar altijd maar meer voor betalen. De tandartsen wijzen naar de regering als schuldige. "Omdat tandzorg altijd maar slechter wordt terugbetaald, vluchten velen naar een aanvullende verzekering", klinkt het vandaag in Het Nieuwsblad.

31 reacties

  • Steven van Sas

    5 jaar geleden
    Er zijn veel tandartsen die niet geconventioneerd zijn waar je zo ook niet terecht kan als je een dringend geval hebt. En voor 100 euro een gaatje laten maken lukt ook maar amper. Zeker als ze weten dat je verzekerd bent...
  • Patje Nobody

    5 jaar geleden
    Heb eens een tand gaan laten vullen, Moest bijna 300€ betalen. Denk dat hij er een diamant ingestoken heeft. Van toen ga ik er niet meer.
  • Fawzi Andolsi

    5 jaar geleden
    Tandpijn, naar de tandarts 50 euro om te kijken, terugkomen om tijdelijke vulling 95 euro, dan nog eens teruggaan voor definitieve vulling 135 euro. 280 euro totaal. Bedankt en merci !
  • Bart En Wendy Dierickx

    5 jaar geleden
    Schandalig. Protheses of implantaten steken kosten een klein fortuin. Die worden beschouwd als estethische ingreep. Maar iemand met een hoog bmi wordt wel een maagverkleining en andere noodzakelijke 'estitsche' ingrepen terugbetaald. De prijs voor en mooie glimlach en een goede tandenrij is blijkbaar gigantisch, terwijl veel mensen er veel gelukkiger door zouden worden
  • Jan Depoortere

    5 jaar geleden
    Men zou tandartsen aan banden moeten leggen. Het is al goed en wel als ze een tand herstellen, daar krijg je het grootste deel van terug. Moet je echter een tand laten trekken, 90 euro zonder er euro van terug te krijgen en het is 5 minuten werk. De enige keuze is 90 euro betalen of met tandpijn rondlopen. Das gelijk 50 euro moeten geven om naar de wc te mogen gaan.