© Gregory Van Gansen

EUROMILLIONS VOLLEY LEAGUE. Roeselare wint bij Aalst, Maaseik onderuit

Roeselare kende weinig moeite op bezoek bij Lindemans Aalst. De West-Vlamingen wonnen met duidelijke 0-3 cijfers. Roeselare blijft zo leider met 19 punten. Antwerpen zette Noliko Maaseik opzij met 2-3 en staat tweede met 17 punten. Onderin het klassement won Zoersel van Guibertin met 3-0.

mabe, jtp

Aalst - Roeselare 0-3 (setstanden: 19-25; 19-25; 15-25)

Roeselare begon van bij de start autoritair aan de wedstrijd. Het eerste kloofje kwam er halfweg de eerste set, en dat gaf Knack Roeselare niet meer uit handen. De eerste set werd uiteindelijk gewonnen met 19-25. Diezelfde cijfers stonden ook na de tweede set op het bord, al kwam Aalst dan beter voor de dag.

Die klap kwam Aalst niet meer te boven, waardoor Roeselare uiteindelijk met duidelijke 15-25 cijfers de derde en laatste set op zijn naam schreef. Door de nederlaag van Maaseik in eigen huis heeft Roeselare nu al een klein kloofje. Eerste achtervolger Antwerpen volgt op twee punten.

Maaseik - Callant Antwerpen: 2-3 (setstanden: 25-22; 19-25; 25-16; 14-25; 13-15)

Maaseik ging opnieuw onderuit tegen Antwerpen, ditmaal werd het 2-3 in Limburg. Nochtans begon Maaseik goed aan de wedstrijd, het haalde de eerste set binnen met 25-22. In de tweede set moest de thuisploeg constant achtervolgen, al liet Antwerpen het lang na om de set binnen te halen. Uiteindelijk werd het toch 19-25.

Na een te hoge foutenlast van Antwerpen in de derde set (25-16) waande Maaseik zich even zegezeker. Onder impuls van een sterke Cox kwamen de Antwerpenaars echter helemaal terug tot 2-2, in de vijfde en beslissende set trok Antwerpen aan het langste eind met de 2-3 eindstand als gevolg.

Amigos Zoersel-Guibertin: 3-0 (setstanden: 25-22; 25-19; 25-19)

Amigos Zoersel kende weinig moeite met Guibertin en won met 3-0. Het was de tweede zege voor thuisploeg Zoersel, dat zo eerste achtervolgers Waremme en Guibertin op drie punten zet.

Eén week na de matte prestatie op Antwerpen toonde Amigos voor eigen publiek opnieuw de nodige vechtlust. Een niet te stoppen Oprins zette direct de toon en zorgde direct voor een 8-3-voorsprong. Urnaut probeerde nog wat weerwerk te bieden, maar de thuisploeg stoomde via 23-18 naar de 1-0. Urnaut hield de bezoekers tot 14-12 in de tweede set, maar dan schakelde de thuisploeg een tandje hoger en stond het via 22-17 vrij snel 2-0.