De overschrijding van de bovengrens van 3,67 procent luidt de tweede, meer gevoelige fase in van de geleidelijke terugtrekking van Iran uit het nucleaire akkoord.
Volledig scherm
De overschrijding van de bovengrens van 3,67 procent luidt de tweede, meer gevoelige fase in van de geleidelijke terugtrekking van Iran uit het nucleaire akkoord. © AP

Iran gaat "binnen enkele uren" uranium boven bovengrens verrijken

Iran zal "binnen enkele uren" beginnen met uranium te verrijken boven de grens van 3,67 procent. Dat heeft de woordvoerder van het Iraanse agentschap voor atoomenergie (OIEA) vanochtend aangekondigd. Daarmee schendt de islamitische republiek een engagement uit het akkoord dat ze vier jaar geleden sloot met de grootmachten. 

31 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Met dank aan Trump. Binnenkort kan hij dan ook zichzelf uitnodigen voor een bezoek aan Iran, wanneer Iran net als Noord-Korea over kernwapens beschikt...
  • Patrick Claeys

    5 jaar geleden
    Mijn vraag daarbij blijft altijd dezelfde: Waar haalt(en) 1, en bij uitbreiding 2 "grootmacht(en)" het recht, om te beslissen wie wel, en wie niet mag beschikken over kernbommen? De amerikanen hebben ze als enigen ooit gebruikt tegen een ander land, en gaan nu een beetje zeggendat anderen die bom niet mogen hebben. Dat snap ik dus niet!
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    aftellen dus
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Europa zal moeten kiezen tussen economische belangen of veiligheid van de burgers. Trump heeft dat al gedaan
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    groot gelijk, waarom mag Israel een kernmacht zijn en Iran niet?