Benedict Cumberbatch, Ian McKellen, Nicholas Rowe en Peter Cushing als Sherlock Holmes
Volledig scherm
Benedict Cumberbatch, Ian McKellen, Nicholas Rowe en Peter Cushing als Sherlock Holmes © Collage HLN

De man met meer dan 254 gedaanten: Sherlock Holmes in tv en film

FilmAl in 2012 werd Sherlock Holmes opgenomen in de Guinness World Records-lijst als het literaire menselijke personage dat het vaakst in film en tv te zien was, toen maar liefst 254 keer. Niet slecht voor een personage dat 132 jaar geleden gecreëerd werd door sir Arthur Conan Doyle. Recent werd aangekondigd dat ook Henry Cavill binnenkort in de huid van de bekende detective zal kruipen. Deze acteurs gingen hem (onder andere) voor. 

4 reacties

  • Marc Vlecken

    5 jaar geleden
    Jeremy Brett is the one and only, direct gevolgd door Basil Rathbone. De films met Robert Downey jr zijn wel leuk, maar hebben nog zeer weinig te doen met Sherlock Holmes, en vooral: ze missen dat typisch 'Britse', wat de meeste anderen wel hebben.
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    'Sherlock', met Benedict (!), vond ik een heerlijke serie. Goede montage, mannelijk vernuft (geniaal, dus) entertainment, spanning, en humor. Ook prachtige muziek!
  • erik ramaekers

    5 jaar geleden
    Basil Rathbone is de beste Holmes ooit.
  • Werner Van Calster

    5 jaar geleden
    uit dit overzicht blijkt maar één ding: casting is alles behalve zoeken naar de juiste personages: er is maar één echt sherlok holmes: Jeremy Brett arrogant, slechtgeluimd en betweterig en alhoewel Benedict Cumberbatch zijn uiterste best doet om hem te evenaren het is toch nét niet hetzelfde.