Direct naar artikelinhoud
Disney

Piepjonge Disney-acteur Cameron Boyce (20) overleden

Cameron Boyce afgelopen juni, tijdens de Radio Disney Music Awards in Studio City, Los Angeles.Beeld Photo News

De jonge, Amerikaanse acteur Cameron Boyce is zaterdag op 20-jarige leeftijd overleden. Boyce werd bekend als Luke Ross in de Disney Channel-reeks Jessie. Dat meldt de nieuwszender ABC, een dochteronderneming van The Walt Disney Company.

“Samen met zijn miljoenen fans treuren we om zijn vroege dood”, zegt een woordvoerder van Disney Channel aan ABC News. Volgens de familie van Boyce overleed de acteur aan een “aanval die het gevolg was van een medische aandoening waarvoor hij behandeld werd”. Het nieuw brengt een schokgolf teweeg op sociale media, vooral onder tieners. Op Instagram heeft Boyce meer dan 8 miljoen volgers. 

Boyce is de zoon van een joodse moeder en een Afrikaans-Caraïbische vader. Hij dook op 9-jarige leeftijd voor het eerst in een film op, in de horrorfilm Mirrors met onder meer Kiefer Sutherland. Hij was ook te zien in de komedies Grown Ups en Grown Ups 2, met Adam Sandler en Chris Rock. 

Maar echte bekendheid verwierf hij bij Disney, met de tienerreeks Jessie, en een belangrijk rol in de Disney Channel-films Descendants en Descendants 2. Disney Channel betekent wel vaker een doorbraak voor jong talent, denk maar aan een piepjonge Miley Cyrus in Hannah Montana.