Raoul Hedebouw.
Volledig scherm
Raoul Hedebouw. © BELGA

PVDA wijst samenwerking met PS en Ecolo af: “Nota is op maat van cdH”

De PVDA wijst de ‘klaproosnota’ van PS en Ecolo af. Met het oog op de regeringsvorming in Wallonië en de Franse gemeenschap hebben de socialisten en groenen vrijdagavond aan alle leden van het Waals en het Franse gemeenschapsparlement twee documenten toegestuurd die als richtsnoeren kunnen dienen voor eventuele regeringsverklaringen. Maar extreemlinks gaat niet mee in het project dat PS en Ecolo op het oog hebben. “De nota is op maat van het cdH gemaakt en bereidt de zelfverloochening van morgen voor", zegt de partij.

7 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    De kaarten op tafel gooien is niet verstandig. Exclusieven stellen zal steeds eindigen afwijzing en teleurstelling. Politiek is de kunst van de mogelijkheden.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Weldra zal men klaprozen op het slagveld van het Waalse gewest kunnen plukken.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Straf: een coalitie PS + Ecolo + PTB is de natste droom van elke rode rakker. Jef Heffens heeft gelijk: de reden waarom de PTB regeringsdeelname afwijst, is omdat ze dan maar 1% van haar verkiezingsbeloftes kan realiseren omdat de rest sprookjes waren. Beste voorbeeld: "een minimumpensioen van 1.500 Euro". Hoe gaan ze dat betalen aan iemand die gedurende 20 jaar parttime heeft gewerkt? Want ook zo iemand heeft recht op "een minimumpensioen van 1.500 Euro".
  • marc castermans

    5 jaar geleden
    Veel lawaai aan de zijlijn maar grote schrik om daarna af te gaan zoals links in Griekenland.
  • Rene Van houdt

    5 jaar geleden
    Beste Jef Heffens, dat kunnen w eook zeggen van de andere party-en, daar hoor je ook niets van tot alles in hun kraam past,het moeilijke eraan is toegeven iederéén wil zijn postje binnen halen, zij die gewinnen hebben er recht op zij die verloren hebben moeten toegeven en daar wringt het schoentje, er vallen er teveel van de oude garde uit den boot en dat kan niet. Daarom stevig ellebogenwerk en zeker van de verliezers Voor de verandering ging alles beter worden maar ze zijn er nog niet, wanneer