Het hoofdkwartier van Deutsche Bank in Frankfurt.
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Deutsche Bank in Frankfurt. © AFP

Deutsche Bank gaat 18.000 banen schrappen en richt ‘bad bank’ van 74 miljard euro op

Deutsche Bank wil 18.000 banen schrappen tegen 2022. Dat is goed voor een vijfde van het personeelsbestand. De bank zal zich onder meer terugtrekken uit de aandelenhandel. De bank richt ook een bad bank op, waarin ze 74 miljard euro aan risicovolle activa parkeert. De grootste Duitse bank verkeerde al jaren in moeilijkheden. Het gaat om de grootste herstructurering in de geschiedenis van de bank.

3 reacties

  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    de banken afslanken , en hopen dan op winst .? banken op hun verantwoording wijzen Eerst de mensen verplichten . geld uit de muur ; loon op bankrekening . rente sparen 0 enz .dan sluiten en zelf internet bankieren ,?politiek moet ingrijpen
  • John Stahl

    5 jaar geleden
    DB zal nooit failliet gaan. Zelfs al hebben ze meer schulden dan Europa. Het systeem wordt kunstmatig in stand gehouden, want anders wordt het complete chaos. De rijken weten dat hun koppen zullen vallen indien ze de illusie niet in stand kunnen houden. Ondertussen zijn de plebs op vakantie of kijken ze naar de tour. Maar de lijn wordt dunner.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Deze bank net zoals andere banken maken geen kans tegen Facebook libra met 2 miljard potentiële gebruikers. Oude technologie VS nieuwe is een no Brainer.