Alexis Tsipras.
Volledig scherm
Alexis Tsipras. © EPA

Premier Tsipras geeft nederlaag in Griekenland toe: “We moesten moeilijke beslissingen nemen”

Bij de Griekse vervroegde parlementsverkiezingen heeft Nea Dimokratia een overtuigende overwinning behaald op de extreemlinkse partij Syriza van de Griekse premier Alexis Tsipras. Volgens de eerste officiële schattingen haalde de centrumpartij van Kyriakos Mitsotakis 39,8 procent van de stemmen, tegenover 31,6 procent voor Syriza. Tsipras heeft zijn tegenstander al gefeliciteerd met de overwinning.

10 reacties

  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Duitsland zal opgelucht ademhalen: de leningen voor de aanschaf van volkomen overbodig en minderwaardig Duits oorlogstuig zullen afbetaald worden aan Deutsche Bank. Geen ander land heeft meer geprofiteerd van Griekenland en uiteindelijk zijn ze daarmee weggekomen, dankzij de "collegiale steun" van de EU en het IMF.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Een domme keuze van de Grieken. De conservatieve democraten hebben jarenlang Griekenland naar een economische afgrond geleid en de cijfers bewust vervalst. Daardoor heeft de EU Griekenland een strak besparingsplan opgelegd. Syriza heeft er alles aan gedaan om de bevolking te ontzien (tot grote woede van rechts Europa) en toch de economie weer op de rails te krijgen. Mooie beloning.
  • frans hertens

    5 jaar geleden
    zij hebben een kort geheugen. hij heeft Griekenland van het bankroet gered en daarom verguisd? Tot aan de volgende financiële catastrofe!!!!!
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Tsipras, een communist die een rechts beleid wou uitvoeren om Griekenland te redden vaan de economische ondergang.
  • Frank Kerstens

    5 jaar geleden
    Niet meer zoveel praat als enige tijd geleden.