Mike Pompeo.
Volledig scherm
Mike Pompeo. © EPA

Verenigde Staten dreigen met nieuwe sancties tegen Iran

Mike Pompeo heeft gedreigd met nog meer sancties tegen Iran. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken reageert zo op de aankondiging van Teheran dat het uranium gaat verrijken boven de bovengrens van het nucleair akkoord van Wenen. "De recente uitbreiding van het Iraanse nucleaire programma zal leiden tot verdere isolatie en sancties", stelde de minister in een tweet.

15 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Eigenlijk moet Iran dus een nucleair akkoord verder blijven respecteren EN sancties ondergaan van de VS die uit dat nucleair akkoord zijn gestapt. Dat is te veel van het goede.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Wie trok zich eenzijdig ,en tegen alle waarschuwingen van de westerse landen, terug uit het akkoord dat Iran onder controle kon houden? Nu zal Iran niet meer stoppen voor ze een bom hebben. Zo heeft Noord-Korea ook versneld hun program afgewerkt, met alle gevolgen van dien
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Het wordt inmiddels tijd dat Europa klare wijn schenkt : kiezen tussen economische belangen of veiligheid van de burgers. Trump heeft dat al gedaan.
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    hij moet niet hoog van de toren blazen ! wat er nu gebeurd is hun fout ,ze doen niets anders dan andere landen provoceren en sancties invoeren .Maar een beleid voeren kunnen ze niet ! zo een dom non beleid nog nooit gezien !
  • Ed Buun

    5 jaar geleden
    Het is verschrikkelijk dat er nog steeds westerse landen zijn die met zulke terroristische regimes onderhandelen.