Uitslaande brand in door krakers bezette villa

Een felle brand in een imposante villa op de Turnhoutsebaan heeft zondagavond het centrum van Mol urenlang in een dichte rook gehuld. Het blussen van het brandende rieten dak nam lang in beslag.

ho

Op de Turnhoutsebaan, op een boogscheut van het Molse treinstation, brak zondag rond 17.30u brand uit in een statige villa met rieten dak. Door die dakbedekking ging de brand gepaard met een gigantische rookontwikkeling, die het hele centrum van Mol in een stinkende mist hulde. Bewoners werden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer had moeite om het vuur in het riet te blussen. Uiteindelijk kwam er een bulldozer aan te pas om de dakbedekking af te breken, zodat het op de grond afgeblust kon worden. De villa staat al verscheidene jaren leeg, in het verleden waren er plannen om ze te slopen en er een warenhuis te bouwen. Momenteel zouden er krakers in hokken. Getuigen zagen minstens één persoon wegrennen. De precieze oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar het vuur ontstond in ieder geval op de eerste verdieping. De drukke Turnhoutsebaan bleef urenlang afgesloten voor het verkeer.

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Kempen