Beruchte Porsche betrokken bij zwaar ongeval in Roeselare

In Roeselare heeft zondagochtend een verkeersongeval met aardig wat materiële schade plaatsgevonden.

bfr, jvh

Omstreeks 11 uur reed een paarse Porsche GT3 aan hoge snelheid op de Rijksweg in Roeselare, volgens getuigen was de bestuurder aan het straatracen met een witte BMW M2 . Aan het kruispunt met de Meensesteenweg moest de Porsche naar rechts uitwijken voor een rij wagens die naar links wilde afslaan, en kwam vervolgens weer naar het linkerrijvak waar hij moest stoppen voor een rood licht. Een zwarte BMW X5 die achter de Porsche reed, voerde hetzelfde manoeuvre uit, maar had te laat door dat de Porsche moest stoppen, en reed achterin in op zijn voorganger.

Door de klap vloog de Porsche het kruispunt op. Een deel van het kruispunt moest afgesloten worden tot de brandweer de brokstukken en olie had opgeruimd. De schade aan beide wagens is groot, maar niemand raakte ernstig gewond.

Beruchte Porsche

Het gaat om dezelfde Porsche die in Roeselare en omstreken beroemd en berucht is omwille van enkele andere gevaarlijke stoten op de openbare weg, bevestigt de politie aan onze redactie. In januari ging een video van dezelfde wagen die al driftend een rotonde in Roeselare rondreed viraal.

Eigenaar Thomas T. (29) uit Wingene moest zich daarvoor verantwoorden voor de rechtbank, maar ontkende stellig dat hij toen achter het stuur zat. De rechter hechtte daar weinig geloof aan, en trok het rijbewijs van T. voor vijftien dagen in. Nu zat hij volgens de politie wel degelijk zeker zelf achter het stuur van zijn wagen.

© bfr

© bfr

© bfr

bekijk ook

Exclusieve Porsche haalt waanzinnige toeren uit op rotonde: politie zoekt bestuurder

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER