Door zelf de handen uit de mouwen te steken kan je heel wat besparen.
Volledig scherm
Door zelf de handen uit de mouwen te steken kan je heel wat besparen. © Easykit

Zelf je huis bouwen? Hou hier zeker rekening mee

LiviosDoor zelf mee te bouwen aan je huis, krijg je meer gedaan met je beschikbaar budget. Maar toch vlieg je best niet al te enthousiast in dit avontuur. Zeker niet als je nog geen ervaring hebt met (ver)bouwen. Hou daarom rekening met deze tips van bouwsite Livios.

23 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Marc De Metsler "en dit ook bij elektriciteit". Elektriciteit kan uiteraard perfect goedgekeurd worden door een keurder wanneer die correct gelegd is door een niet-vakman. Bij een niet-vakman zal de keuring zelfs strenger gebeuren dan bij een vakman die door de keurder gekend is. En doet een vakman iets fout, dan zullen de meeste keurders daar "vlotjes mee omgaan" omdat ze anders riskeren voor deze vakman niet meer te moeten keuren...
  • Leo Van der Vorst

    5 jaar geleden
    Wat ik de laatste tijd zie is ronduit schandalig, je moet veel moeite doen om nog onze-taal-sprekende vakmensen aan te treffen en de kwaliteit van hun werken is meestal teleurstellend. Al dan niet voor een firma werkende, meestal tegen een lager loon terwijl de klant de volle pot betaald, worden vele plaatselijke firma's er uit geprijsd terwijl onze plaatselijke economie er ook nog eens een kater aan overhoudt want de centen gaan mee de grens over!
  • Karl Verbeke

    5 jaar geleden
    Wat vertellen ze hier allemaal ivm zelfbouwers.. Ik heb zelf mijn huis gezet(440 m2 leefruimte). Weet je iets niet vraag es raad. Genoeg mensen die je eens in hang steken waarbij je dan zelf verder kan. En gas krijg je maar wanneer je gasinstallatie is gekeurd door een erkende instantie, dat geld voor zowel installateurs als zelfdoeners.Althans voor nieuwbouw.Ik heb de verwarmingsketel zelf gezet en in bedrijf laten zetten door de fabrikant. Is er een uurtje geweest So...geen zever vertellen.
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Marc de mester heeft deels gelijk, electriciteit blijf ik af, dat doet een kennis gratis die er wat van kent. Maar de rest stelt niet vele voor, loodgieterij is ronduit gemakkelijk uitgezonderd een gasketel installeren. Je kan het moeilijk een studie noemen, het is een handigheidje, een wc-pot zetten kan werkelijk iedereen met een minimum aan instrumenten. Het zou helpen indien de zelfstandige geen uurloon vraagt op het niveau van een neurochirurg.
  • De Metsler Marc

    5 jaar geleden
    Als jullie een goede installateur willen met vele jaren ervaring wel neem die mannen van de oude generatie zoals ik wij doen ons werk nog met plezier en goed en ik wijs de mensen erop als ze dit of dat doen welke problemen en fouten ze gaan hebben en maken , die jonge snotneuzen dat is nog enkel zakkenvullen en show geven, ik ben zelfs erkende gasinstallateur en werk voor hotels enz..