Toerisme in België op recordniveau in 2018

© Photo News

Binnen- en buitenlandse toeristen hebben vorig jaar in totaal 41,3 miljoen overnachtingen geboekt in Belgische accommodaties. Dat is 7 procent meer dan in 2017, zo blijkt maandag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Daarmee bevond het toerisme in België zich vorig jaar opnieuw op recordhoogte.

In totaal werden vorige jaar ruim 17,5 miljoen toeristen geteld. Zij waren samen goed voor 41.320.284 overnachtingen. Het binnenlands toerisme was goed voor de helft van die overnachtingen. De Nederlanders vormen met 5,2 miljoen overnachtingen dan weer de grootste groep buitenlandse toeristen. Daarna volgen de Fransen (2,8 miljoen), Duitsers (2,7 miljoen) en Britten (2,0 miljoen).

Vooral in Brussel was de toename van het aantal toeristen duidelijk voelbaar, met 10 procent meer overnachtingen in vergelijking met 2017. Maar ook in Vlaanderen (+7 procent) en Wallonië (+5 procent) is er sprak van een stijging.

Vlaanderen is met ruim 26 miljoen overnachtingen wel nog altijd het gewest dat er ruimschoots in slaagt de meeste toeristen aan te trekken. Bij een opdeling per provincie steekt West-Vlaanderen er duidelijk bovenuit, met 12,2 miljoen overnachtingen.

Zo goed als de helft van alle overnachtingen (49 procent) werd geboekt in een hotel. Vakantiewoningen zijn nog goed voor een aandeel van 16 procent, vakantieparken voor 13 procent en jeugdherbergen voor 10 procent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen