Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Richtlijn rond snel internet niet in orde: België moet dwangsom van 5.000 euro per dag betalen

België moet de Europese Commissie een dwangsom van 5.000 euro per dag betalen zolang het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een richtlijn niet heeft omgezet die de uitrol van snel internet vergemakkelijkt en stimuleert. Dat staat in een nieuw arrest van het Europees Hof van Justitie. Brussel heeft één specifieke paragraaf van de richtlijn nog niet omgezet omdat het ervan overtuigd is dat het federale materie betreft.

45 reacties

  • Kenny Minnebo

    5 jaar geleden
    Belastingbetaler zal inderdaad weer betalen. Maar als ze hun aanpassen betalen we minder voor internet, vernieuwing van kabels en sneller internet. Meer providers die geen dochter of zuster bedrijf zijn van de grote spelers zoals proximus en telenet Ooit al eens in nederland of zweden op internet geweest, ons snelheiden zijn een lacherke komt nog niet eens in de buurt
  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    Zo belachelijk! Betalen omdat het internet niet voldoet aan de wensen?
  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    Sommigen janken weer (snel) over PS, en vlaanderen betalen, maar eigenlijk is dit gewoonweg de schuld van alle politici. Versnippering bevoegdheden heeft dit tot gevolg. En met een confederatie gaat dit nog erger worden. Dan zullen er constant rechtszaken aangespannen worden door de verschillende circusregeringen. En degenen die janken op Europa: nee, het zijn de nationale politici die de werking van de EU steeds opnieuw in slecht daglicht stellen of tegenwerken.
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Kleine typfout Belansingbetaler moet betalen
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    Tijd voor verandering?Veel te veel verkapt in Belgie.