Direct naar artikelinhoud
Tour de France

Julian Alaphilippe wint de derde rit van de tour

Julian Alaphilippe na zijn overwinning in Epernay.Beeld REUTERS

Julian Alaphilippe heeft vandaag de derde rit van de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Hij wist Michael Matthews en Jasper Stuyven dankzij een knappe slotsolo voor te blijven. Zo neemt Alaphilippe de gele trui van Nederlander Mike Teunissen over. 

Julian Alaphilippe van Deceuninck-Quick-Step heeft de derde rit van de tour gewonnen. Die derde etappe was er een van 215 kilometer russen Binche en Epernay. Alaphilippe neemt na afloop de gele trui over van Teunissen en Tim wellens kreeg naast de bollentrui ook de prijs van de strijdlust.

Al vroeg in de rit viel een groepje van vijf renners, onder wie Wellens, aan en sloeg een kloofje met het peloton. Dat vijftal stak met anderhalve minuut voorsprong de Belgisch-Franse grens over en diepte de kloof uiteindelijk uit tot zo’n zes minuten. Maar het pittige parcours eiste zijn tol voor Wellens, en zijn verhaal was op vijftien kilometer voor de streep uit. Dat bezorgde hem wel de bollentrui.

Alaphilippe was intussen naar voren gesneld en begon aan zijn solo. De Fransman liet de zegen vanaf dan niet meer ontsnappen. Om de tweede plek werd uiteindelijk gestreden in een sprint door Matthews, Stuyven en Van Avermaet waarbij Matthews het haalde.

Julian Alaphilippe van Deceuninck-Quick-Step.Beeld AP