Kris Van Dijck (rechts op de kleine foto) zingt een nummer van Sinatra.
Volledig scherm
PREMIUM
Kris Van Dijck (rechts op de kleine foto) zingt een nummer van Sinatra. © Belga

“Doneren voor fonds slachtoffers? Bezoek liever revalidatiecentrum, en installeer alcoholslot”

“Spijt komt altijd na de zonde, en het is makkelijk een dergelijke schuld af te kopen.” Vincent Leus, vader van verkeersslachtoffer Emilie, roept Vlaams parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (55) op om, liever dan te doneren aan een fonds voor verkeersslachtoffers, een revalidatiecentrum te bezoeken. “En installeer een alcoholslot. Dat zou pas een voorbeeldsignaal zijn.” Het ontslag van Van Dijck blijkt niet aan de orde.

10 reacties

  • Hilde

    5 jaar geleden
    Ik vind dat hij over dronken rijden met meer dan drie keer de limiet licht over gaat, Denkt hij dat de andere dronken chauffeurs expres mensen aanrijden? Hij heeft alleen het geluk gehad dat hij alleen blikschade heeft, en ik vind het niet kunnen dat er een handje boven zijn hoofd gehouden door zijn rijbewijs niet in te trekken
  • Eddy Gysbrechts

    5 jaar geleden
    Gewoon ontslag uit de partij
  • George Verbeek

    5 jaar geleden
    In een overbetaalde voorbeeldfunctie ladderzat een ongeluk veroorzaken, vervolgens geen enkel schuldbesef tonen en alles vlakaf minimaliseren. Zegt er nog bij dat het hem niks kost want de verzekering betaalt toch. Onmiddellijk ontslag is nog wel het minste, zo een volk kan absoluut niet in het beleid zetelen!!
  • luc boeckx

    5 jaar geleden
    De heer Van Dijck heeft niemand aangereden. Dus zijn er geen gewonden en gelukkig ook geen doden. Van Dijck is fout, en dat erkent hij zelf en hij heeft zich verontschuldigt en schaamt zich. Hij heeft een voorbeeldfunctie maar hij is ook maar een mens! Men moet het nu niet overtrekken of overdrijven! Wie nooit iets deed werpe de eerste steen!
  • Walther Temmerman

    5 jaar geleden
    Nu gaat ie ons zuurverdiende centen doneren aan een goed doel. Hoe hypocriet kan je zijn.