Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Lukas

Rechter legt veel te luide haan... een ‘kraaiverbod’ op

Een haan die een buurman 's nachts horendol maakte met zijn gekraai, moet voortaan zijn snavel houden tussen 22.00 uur en 08.00 uur. Dat heeft een rechter in het Zwitserse Zürich beslist. 

13 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Heb parkinson en moet zware medicatie nemen, moet regelmatig rusten per dag, maar door mijn gebuur zijn hobby is dat niet mogelijk, de hanen beginnen al om 4.15u smorgens vroeg en dat de ganse dag door, kunnen buiten niet lekker tot rust komen, moeten met het warme weer ons vensters sluiten, zijn al van slaapkamer veranderd, heb oorstopjes gekocht, en nog gaat het door merg en been, oké, is de natuur, paar keer per dag, maar niet dag en nacht, ben nu met pensioen, wil uitslapen!!!
  • Marleen Pinillos Pozo

    5 jaar geleden
    Dat is nu ook geen plaats om die diertjes in een garage te laten wonen. Logisch dat het een lawaai van je welste is door de echo en de stress. Ik vind het persoonlijk dierenmishandeling en de rechter mocht ook tussenkomen voor die arme kippen. Die dieren hebben daar geen verse lucht en genoeg ruimte om te lopen . En 9/10 plaats die idioot daar nog zijn wagen (de benzine geur krijgen ze er gratis bij) en bergt er zijn overbodige spullen op.
  • theo moons

    5 jaar geleden
    Dit kan wel met een haan, maar in België vinden de meeste dat dit moeilijk kan met honden. Een hond mag blijkbaar de buren wakker houden!!
  • pascal pilchard

    5 jaar geleden
    nu nog de merels en de eksters, en andere natuurfenomenen, maar treinen en auto"s die zijn normaal,
  • Sam Valkenborgs

    5 jaar geleden
    Dit is een extreem geval maar moet wel kunnen want wanneer je nachtrust verloren gaat en je in de dag niet meer kunt functioneren heeft je leven ook geen zin meer.