Lachgas kan zowel op korte als lange termijn schadelijke gevolgen hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Lachgas kan zowel op korte als lange termijn schadelijke gevolgen hebben. © Creative Commons 2.0

Lachgas: de ‘onschadelijke’ partydrug die je leven kan verwoesten

Het Limburgse parket bevestigt dat bij het dodelijke ongeval in Kortessem lachgas werd gevonden in de wagen, maar wil niet zeggen over welke hoeveelheden het gaat. Of het gebruik van lachgas mee aan de oorzaak van het ongeval lag, zal het onderzoek moeten uitwijzen. Maar wat is lachgas eigenlijk? En waarvoor wordt het gebruikt?

9 reacties

  • Vera Verscheuren

    5 jaar geleden
    Stellen dat het in ons land niet wijd verspreid is, is verkeerd. Men kan de achtergelaten buisjes letterlijk overal vinden... Er zullen weer ongelukken moeten van komen vooraleer het toegegeven zal worden.
  • Francine Vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Werd verleden jaar volledig onder narcose gebracht met lachgas met toevoeging van zuurstof voor rechtzettenvan schouder uit de kom, ik herinner mij niks meer van het begin van de interventie of het wanneer, een vriendin heeft mij moeten zeggen wat er gebeurd was en verbod van met de auto te rijden.
  • Tom Bogaerts

    5 jaar geleden
    Alcohol, de getolereerde hard drug die in België alleen al jaarlijks duizenden levens verwoest ... maar uiteraard beste Vlamingen, lachgas is zoveel gevaarlijker , om mee te lachen zulke redeneringen.
  • Jean pools

    5 jaar geleden
    Wij waren in Bogense Denemarken en stonden geparkeerd in een betaalparking ondergronds , toen we de ochtend daarop onze wagen gingen ophalen om naar het WK parcours te gaan vonden we werkelijk honderd van die buisjes , wij wisten niet wat dit was maar nu met dit hier te zien , weten we dat ook weeral , gelukkig niks aan de wagen ...zijn enkel komen snuiven blijkbaar maar geen vandalisme .
  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    Lachgas is een anesthetisch gas, dat wordt gebruikt bij verdovingen. Dus men kan ook buiten bewust zijn geraken.